- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 1 tk. liszt
- 1 tk. őrölt fűszerpaprika
- 1 ek. házi, darált ételízesítő
- 2 db paradicsom
- 3 tojás
- só
- őrölt köménymag
- ecet
- édesítő
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A vége felé hozzáadjuk az őrölt köményt is.
Fél percig pirítjuk és beletesszük a lisztet, azzal is pirítjuk egy fél percig majd beletesszük a fokhagymát, pár pillanat múlva a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát.
Majd kevergetve vízzel felöntjük.
Megsózzuk, beletesszük a paradicsomot és úgy 10 percig főzzük.
Ekkor belecsorgatjuk a pici sóval elhabart tojást.
Közben egy villával keverem, hogy szálas legyen.
Pár pillanat múlva már el is zárom a gázt, mert azt szeretem, ha lágy a tojás és kisebb, nagyobb csomókban marad.
Egy kicsi ecettel és édesítővel ízesítem.
Lehet tejföllel is kínálni.