Hozzávalók:
- 1 db piskóta tekercs
- 5 db narancs
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 8 dkg mandulaforgács
- 5 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A piskótatekercset kihajtjuk egy konyharuhára, esetleg 2 evőkanál narancslikőrrel megkenjük.
A krémhez a narancsokat forró folyóvízzel megsikáljuk, szárazra töröljük.
1 narancsot félreteszünk a töltelékhez.
2 narancs héját lereszeljük.
2 narancs héját lereszeljük.
4 narancs levét kipréseljük, átszűrjük /3 dl kell
belőle/ és simára eldolgozzuk a pudingporral.
Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve sűrűre
főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, egyenként a
tojássárgákkal, a kanalanként hozzáadott narancsos pudinggal és a reszelt narancshéjjal.
A maradék 1 narancsot kifilézzük apróbb darabokra vágjuk.
A piskóta szélein 3 cm-t szabadon hagyunk,
egyenletesen megkenjük a krémmel,
megszórjuk a narancsdarabkákkal, majd a
konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
Alufóliába csomagoljuk , és 2-3 órát hidegre
tesszük.
Tálalás előtt a mandulaforgácsot serpenyőben,
zsiradék nélkül világosra pirítjuk és azonnal tányérra csúsztatjuk, hagyjuk
kihűlni.
A lekvárt felforrósítjuk, esetleg 2 kanál narancslikőrrel áttörjük, megkenjük vele a tekercs tetejét és oldalát,
megszórjuk a mandulaforgáccsal, végül 2 cm vastag szeletekre
vágva kínáljuk.
vágva kínáljuk.