2013. január 1., kedd

Nagyi narancskrémes tekercse


Hozzávalók:
  • 1 db piskóta tekercs  
  • 5 db narancs
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj / margarin
  • 15 dkg porcukor 
  • 2 tojás sárgája
  • 8 dkg mandulaforgács
  • 5 dkg sárgabarack lekvár



Elkészítés: 


A piskótatekercset kihajtjuk egy konyharuhára, esetleg 2 evőkanál narancslikőrrel megkenjük.

A krémhez a narancsokat forró folyóvízzel megsikáljuk, szárazra töröljük.
1 narancsot félreteszünk a töltelékhez.
2 narancs héját lereszeljük.

4 narancs levét kipréseljük, átszűrjük /3 dl kell belőle/ és simára eldolgozzuk a pudingporral.
Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, egyenként a tojássárgákkal, a kanalanként hozzáadott narancsos pudinggal és a reszelt narancshéjjal.

A maradék 1 narancsot kifilézzük apróbb  darabokra vágjuk.

A piskóta szélein 3 cm-t szabadon hagyunk, egyenletesen megkenjük a krémmel,
megszórjuk a narancsdarabkákkal, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.

Alufóliába csomagoljuk , és 2-3 órát hidegre tesszük. 


Tálalás előtt a mandulaforgácsot serpenyőben, zsiradék nélkül világosra pirítjuk és azonnal tányérra csúsztatjuk, hagyjuk kihűlni.
A lekvárt felforrósítjuk, esetleg 2 kanál narancslikőrrel áttörjük, megkenjük vele a tekercs tetejét és oldalát, megszórjuk a mandulaforgáccsal, végül 2 cm vastag szeletekre
vágva kínáljuk.