Hozzávalók:
- 5-6 db nyers cékla
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- koriander levél
- petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
- só
- édesítő
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott céklát kockákra vágjuk és 1 ek. olívaolajon mikrós edényben 15 perc alatt puhára főzzük.
Nagyon alaposan megmossuk a narancsokat és a citromot.
Lereszeljük 2 narancs sárga héját, a fehér héját eldobjuk és mind a három narancs húsát kockára vágjuk.
A citrom sárga héját is lereszeljük, a fehér héját levágjuk, eldobjuk és a húsát kis kockákra vágjuk.
A főtt céklához keverjük a narancsokat, citromokat és a reszelt héjakat.
Rászórjuk a vágott petrezselymet és a friss vagy szárított koriander levelet.
Megsózzuk, még teszünk rá egy kis citromlevet, ha kell és édesítővel ízesítjük.
Behűtve kínáljuk.
Megjegyzés: szoktam beletenni roppanósra főzött, zöld színű, friss ceruzababot is.
Gyönyörű színű lesz a salátám.