Hozzávalók:
- 1/2 liter fehér bor
- 1/4 liter víz
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 1 db fahéjrúd
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál liszt
Elkészítés:
Fél citrom vékonyan hámozott, sárga héját,
fahéjat, szegfűszeget 1dl vízben 8-10 percig forralunk.
Hozzászűrjük a borhoz, és a többi vízzel együtt felforraljuk.
Egy akkora lábosban, amelyre ráillik a habverőüst, vizet forralunk, de csak annyit,
hogy az üst ne érjen
bele a forrásban levő vízbe, csak gőzt kapjon.
Az egész tojásokat habüstben a cukorral és liszttel
habverővel hidegen simára keverjük, hozzászűrjük a citrom kipréselt levét.
A
forrásban levő bort vékony sugárban, erőteljes keverés közben hozzáadjuk a
kikevert tojásokhoz.
A habüstöt a gőz fölé állítjuk és állandóan,
erőteljesen verjük habverővel, amíg az egész tömeg habos lesz.
Akkor azonnal levesszük a gőzről, még 1-2 percig verjük és csészébe / de mi csájnyikba/ tálalva, azonnal fogyasztjuk.