- 2 kisdoboz füstölt lazac
- 1 adag tartármártás
- 2 ek. olajbogyó
- 2 tk. kapribogyó
- 5 db paradicsom
- 3 db kaliforniai paprika
A tartármártáshoz:
- majonéz
- mustár
- só
- fehérbors
- citromlé
- pici édesítő
- kis tejföl
Elkészítés:
Elkészítjük a tartármártást.
Magunk is keverhetünk majonézt, de, ha sietünk a kész majonézt javítjuk fel egy kis mustárral, sóval, édesítővel, citromlével, fehér borssal és lazításul egy kevés tejföllel.
A megmosott paradicsomot, kaliforniai paprikát cikk-cakk alakban a felső részén lefejezzük, a belsejüket kivájjuk, ezt majd más ételbe belefőzzük.
A konzerv füstölt lazacot - legjobb hozzá az alaszkai - kinyitjuk, levét leöntjük és a halat egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott olajbogyót. Lehet zöld vagy fekete, mindegy.
A kapribogyót is vágjuk kétfelé, jobban kijön az íze. Ezt is tegyük bele.
Finoman keverjük össze villával, hogy ne nagyon törjük össze a halat.
Most a tartármártással is forgassuk össze és máris betölthetjük a paradicsomokba, paprikákba.
Uborkával, koktélparadicsommal, olajbogyóval feldíszítjük.
Behűtve kínáljuk.