- 12 db tojás
- 2 fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk. fűszerpaprika
- só
- bors
- 3-4 ek. tejföl
- 1 tk. ecet
- pici édesítőszer
Elkészítés:
Ez egy roppant egyszerű étel.
Hamar elkészül és nagyon finom.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, kihűtjük, meghámozzuk és hosszában 4 felé vágjuk.
Közben egy szokásos pörköltalapot készítünk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a szintén apróra vágott zöldpaprikát is és azt is üvegesre pirítjuk.
Fűszerpaprikát adunk hozzá, 1 ek. vízzel összekeverjük és beletesszük az apróra vágott paradicsomot is.
Megsózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk.
Hozzákeverjük a tejfölt.
Pici ecetet és édesítőt teszünk az alapba.
Megkóstoljuk, továbbízesítjük, ha kell.
A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásokat.
Máris tálaljuk.
Pár szelet tojással díszítjük.
Én gombás rizi-bizit adtam mellé.