Hozzávalók:
- 7 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 2 dkg rétesliszt
- 2 dkg sima liszt
- 1 késhegynyi sütőpor, de inkább szódabikarbóna.
A diókrémhez:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj / lehetőleg márkás, jóízű vajból/
- 10-15 dkg dió
- 1,5 dl tej
- 1/2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1-2 kanál rum /aroma is lehet/
Elkészítés:
A tészta a piskótatésztához hasonlóan készül.
(lásd piskóta készítése a Muska konyhája c. blogban)
A diókrém készítése:
Géppel habosra keverjük a vajat a cukorral.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, a feloldott pudingport hozzákeverve 2 percig forraljuk, majd kevergetve a darált diót és a citromhéjat is hozzáadjuk.
1-2 percig kevergetjük, majd hűtjük, aztán kanalanként a habos vajhoz
keverjük, a géppel - immár kis fordulattal - kicsit még habosítjuk.
Néha sima piskóta lapokat is használ hozzá, a látvány kedvéért, ezzel teszi egyedivé, amolyan nagyissá.
Díszíteni hangulata szerint szokta.