2013. január 13., vasárnap

Grillezett, füstölt szalonnás parenyica

Hozzávalók:

  • 3 db füstölt parenyica sajt
  • kolozsvári szalonna
  • füstölt szalonna
  • kakukkfű
  • oregano
  • örölt bors
  • olaj


Elkészítés:

A parenyica sajtot úgy számoljuk, hogy egy darab elég 2 főre.


A sajtot óvatosan letekerjük és egy csíkba kisimítjuk.

Frissen őrölt borssal, pici kakukkfűvel, oreganóval meghintjük.


A nagyon vékonyra felszeletelt kolozsvári szalonnát és a füstölt szalonnát váltakozva ráterítjük a befűszerezett sajtra.
Ezután a betöltött sajtokat újra visszatekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük.
Hűtőbe tesszük és csak közvetlenül a tálalás előtt sütjük kis.

Ekkor közében kettévágjuk, mint a zsemlét és bordás grillserpenyőben pici olajon, mindkét oldalukat gyorsan megpirítjuk.
Melegen tálaljuk.