- 3 db füstölt parenyica sajt
- kolozsvári szalonna
- füstölt szalonna
- kakukkfű
- oregano
- örölt bors
- olaj
Elkészítés:
A parenyica sajtot úgy számoljuk, hogy egy darab elég 2 főre.
A sajtot óvatosan letekerjük és egy csíkba kisimítjuk.
Frissen őrölt borssal, pici kakukkfűvel, oreganóval meghintjük.
A nagyon vékonyra felszeletelt kolozsvári szalonnát és a füstölt szalonnát váltakozva ráterítjük a befűszerezett sajtra.
Ezután a betöltött sajtokat újra visszatekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük.
Hűtőbe tesszük és csak közvetlenül a tálalás előtt sütjük kis.
Ekkor közében kettévágjuk, mint a zsemlét és bordás grillserpenyőben pici olajon, mindkét oldalukat gyorsan megpirítjuk.
Melegen tálaljuk.