- 1,5 kg csirkeszárny
- ketchup
- piri-piri szósz
- kakukkfű
- rozmaring
- oregáno
- bazsalikom
- 1 fej fokhagyma
- mustár
- méz
- chili szósz
- reszelt gyömbér
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyat alaposan megtisztítjuk, kezünkkel ledörzsöljük a sárgás bőrt és eltávolítjuk az esetleges tokokat, tollmaradványokat.
Lemossuk a húst és jól leszárítjuk.
Összeállítjuk a fűszeres pácot:
Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban és ebbe a sűrű krémbe beleforgatjuk a szárnyakat.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Majd tepsibe öntjük a csirkét páccal együtt és 180-190 C fokos sütőben puhára, pirosra sütjük.