- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 1 kg félzsíros túró
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 10 deka mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 ek. liszt
- 2 z. vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük a puha vajat és a tojások sárgáját.
Beletesszük a pudingport, a kanál lisztet, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
A túrót a krumplinyomóval simára törjük.
Hozzáadjuk a tojásos krémhez.
Beleszórjuk a mazsolát.
Végül keményre felverjük a tojás fehérjét és azt is óvatosan, lapáttal a túrós krémhez keverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 170-180 C fokon a sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.