2013. március 24., vasárnap

Fruzsi hala en papillote zöldségágyon

Hozzávalók:


  • halfilé
  • citrom
  • fokhagyma
  • bors
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • koktélparadicsom
  • gomba
  • kápia paprika
  • olajbogyó
  • vaj
  • petrezselyem 


A zöldségágyhoz:

  • cukkini
  • sárgarépa
  • póréhagyma
  • gomba
  • vöröshagyma
  • vaj
  • bors
  • kínai ötfűszer



Elkészítés:


A hozzávalókat előkészítjük.
A zöldségeket szeletekre, cikkekre vágjuk.

A halat jól becitromozzuk, sózzuk, borsozzuk.

Alufóliára vagy sütőpapírra ( papillote) fektetjük a halat és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
Ráhalmozzuk a zöldségeket, a gombát, a hagymákat, a paprikát, paradicsomot, petrezselymet és olajbogyót.
Kicsit utána sózunk, borsozunk és citromlével ízesítjük.

Majd az egészre vajdarabkákat helyezünk.


Lazán összefogjuk a sütőpapírt, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
(Alufóliával könnyebben boldogulunk.)

A csomagokat tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a halat.

Ezalatt elkészítjük a zöldségágyat.
A hozzávalókat csíkokra vágjuk és vajon gyorsan ressre pirítjuk.
Sóval, borssal, kínai ötfűszerrel és fokhagymával ízesítjük.


A megsült halat zöldségágyra fektetve tálaljuk.