- halfilé
- citrom
- fokhagyma
- só
- bors
- póréhagyma
- lila hagyma
- koktélparadicsom
- gomba
- kápia paprika
- olajbogyó
- vaj
- petrezselyem
A zöldségágyhoz:
- cukkini
- sárgarépa
- póréhagyma
- gomba
- vöröshagyma
- vaj
- só
- bors
- kínai ötfűszer
Elkészítés:
A hozzávalókat előkészítjük.
A zöldségeket szeletekre, cikkekre vágjuk.
A halat jól becitromozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Alufóliára vagy sütőpapírra ( papillote) fektetjük a halat és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
Ráhalmozzuk a zöldségeket, a gombát, a hagymákat, a paprikát, paradicsomot, petrezselymet és olajbogyót.
Kicsit utána sózunk, borsozunk és citromlével ízesítjük.
Majd az egészre vajdarabkákat helyezünk.
Lazán összefogjuk a sütőpapírt, fogpiszkálóval megtűzhetjük.
(Alufóliával könnyebben boldogulunk.)
A csomagokat tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a halat.
Ezalatt elkészítjük a zöldségágyat.
A hozzávalókat csíkokra vágjuk és vajon gyorsan ressre pirítjuk.
Sóval, borssal, kínai ötfűszerrel és fokhagymával ízesítjük.
A megsült halat zöldségágyra fektetve tálaljuk.