2013. március 24., vasárnap

Fruzsi gung bao csirkéje

Hozzávalók:

  • csirke felsőcomb
  • bors
  • szójaszósz
  • vaj
  • 1 ek. liszt
  • fokhagyma
  • sós mogyoró
  • póréhagyma
  • kápia paprika



Elkészítés:

A kicsontozott, lebőrözött, megmosott csirkecombokat falatnyi kockákra vágjuk.
Sóval, borssal, szójaszósszal bepácoljuk.


Hűtőben 1,5-2 órát állni hagyjuk.

Vajon fokhagymát futtatunk, majd beletesszük a bepácolt húst és kevergetve megpirítjuk.

Megszórjuk a liszttel és a vékony csíkokra vágott póréhagymát és kápia paprikát is beletesszük.


Kevés vizet öntünk alá és lefedve pár perc alatt puhára főzzük.


Szójaszósszal és borssal ízesítjük, ha szükséges.

Majd durvára vágott sós mogyorót adunk hozzá.


Egyet forr és kész.

Párolt rizzsel kínáljuk.