2013. március 22., péntek

Bundás kenyér

Hozzávalók:


  • kenyérszeletek
  • tej
  • édesítő/cukor
  • őrölt fahéj
  • tojás
  • olaj
  • porcukor
  • sárgabarack dzsem







Elkészítés:

Nem túl vékonyra szeletelt fehér kenyérből készítettük.

A kenyeret gyorsan megmártjuk a fahéjjal és kevés édesítőszerrel/cukorral elkevert tejben.


Máris lecsöpögtetjük és a felvert tojásban is megforgatjuk.

Forró olajba tesszük és mindkét oldalát pirosra sütjük.



Ha megsült, porcukorral és baracklekvárral/dzsemmel melegen tálaljuk.
Langyosan és hidegen is jó !



Mi most édes bundás kenyeret készítettünk.

Máskor sósat készítünk, akkor még forrón reszelt sajttal szórjuk meg.
Lehet rá tejfölt is tenni.
Ilyenkor nem teszünk cukrot és fahéjat a tejbe.