2013. március 10., vasárnap

Cole slaw saláta


Hozzávalók:
  • 1 kg káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db kőzepes hagyma
  • 1 ek só
  • őrölt bors
  • 8 ek majonéz
  • 4 ek főzőtejszín
  • 2 ek. méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • friss tárkony
  • 1 ek reszelt torma
  • citromlé

Elkészítés:



A káposztát vékony szálakra felszeleteljük.
A sárgarépát lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk.


A késes darálóba tesszük az összes fűszert, sót, borsot, az ecetes tormát majd  a leszárazott tárkony leveleket, a petrezselyem zöldet.

Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, a tejszínt, (vagy tejet), mézet, citromlevet.

Összedaráljuk és a salátára öntjük.


Behűtjük.