Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 2 db sárgarépa
- 2 db kőzepes hagyma
- 1 ek só
- őrölt bors
- 8 ek majonéz
- 4 ek főzőtejszín
- 2 ek. méz
- 1 csokor petrezselyem
- friss tárkony
- 1 ek reszelt torma
- citromlé
Elkészítés:
A káposztát vékony szálakra felszeleteljük.
A sárgarépát lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk.
A késes darálóba tesszük az összes fűszert, sót, borsot,
az ecetes tormát majd a leszárazott
tárkony leveleket, a petrezselyem zöldet.
Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, a tejszínt, (vagy
tejet), mézet, citromlevet.
Összedaráljuk és a salátára öntjük.
Behűtjük.