2013. március 3., vasárnap

Fasírt


Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés darált hús
  • 1/2 kg pulyka darált hús
  • 2 db hagyma
  • 4 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 5-6 cikk fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 csokor petrezselyem
  • prézli
  • olaj    

Elkészítés:  

A kétféle darált húst összegyúrjuk.
Könnyebb a fasírt, ha a sertés hús mellé soványabb pulyka húst is adunk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
A kézi krumplinyomóval ragyogóan össze lehet törni.


Összekeverjük a hússal.

A kis kockákra vágott hagymát 1 ek. olajon megpirítjuk, majd megsózzuk, borsot, köményt, fűszerpaprikát adunk hozzá.
A petrezselyem apróra vágott zöld szárát és a leveleit is beletesszük.
Belenyomjuk a fokhagymákat. 


Még melegen hozzáadjuk a húshoz, mert így sokkal könnyebb elkeverni és a fűszerek is jobban kiadják aromájukat a forró olajban.

Beleütjük a tojást.
Jól összekeverjük.


Meg kell kóstolni, hogy elég sós-e.

Klasszikus kerek fasírtokat készítünk.


Kezünkbe kevés zsemlemorzsát teszünk és lecsípünk egy kis húst, megforgatjuk, gombócot formázunk, amit kissé ellapítunk.


Végül bő olajban kisütjük.
Az első oldalát fedő alatt lefedve sütjük, majd papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.