- 2 db pulykanyak
- 1 db pulykacomb
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika ( kápia)
- 2 db paradicsom
- 3 db fehérítő zellerszár
- 2 tk. fűszerpaprika
- őrölt kömény
- majoránna
- 2 ek. olaj
- 0,5 kg rizs
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott húst feldaraboljuk.
A nyakakat a csontok közti rések mentén tudjuk elvágni.
A combról levágjuk a húst.
A húsos csontokat tegyük el a mélyhűtőbe, nagyon finom leves lesz belőlük.
A húst felkockázzuk és pörköltet készítünk.
Egy mélyebb lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát és 1-2 kanál vízzel elkeverjük.
Beletesszük a húst.
Kavargatva erős tűznél pirítgatjuk.
Megszórjuk kevés őrölt köménnyel, majoránnával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, borsozzuk.
Kevés vízzel felöntjük.
Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára főzzük.
Most hozzáadjuk a megmosott rizst.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott kápia paprikát, paradicsomot és a darabokra vágott fehérítő zeller szárat.
Ismét megsózzuk és bőven felöntjük vízzel.
Elkeverjük,
Majd fedő alatt kb. 15 perc alatt a rizst is puhára főzzük.
Ne legyen száraz, maradjon inkább krémes, tocsogós, mert a rizs még az állás során is magába fogja szívni a levet.