- 50 dkg darált hús, sertés és pulyka
- 2 ek. olaj
- 2 db konzerv vörösbab
- 1 db konzerv kukorica
- 10 dkg gersli
- 1 db hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 piros kápia paprika
- 1 db csípős paprika
- 1 közepes doboz paradicsompüré
- pici cukor/édesítő
- 1 pici balzsamecet
- 1 kk. római kömény
- 1 kk. őrölt koriander
- 1/2 kk. cayenne bors
- 1/2 kk. oregáno
- 1/2 kk. kakukkfű
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- só
Elkészítés:
Egy ek. olajon megdinszteljük a darált húst, amíg ki nem fehéredik és morzsássá nem válik.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kápia paprikát, a csípős paprikát, a fokhagymát, a fűszereket:
a római köményt, a koriandert, a cayenne borsot, az oregánót, a kakukkfüvet, a fahéjat.
Felöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürével, pici chili szószt is teszünk bele.
Elkeverjük és lefedve fél órát főzzük.
Közben egy másik kis fazékban, egy kevés sós vízben majdnem puhára főzzük a többször leöblített gerslit.
Majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.
Végül beleöntjük a leöblített és leszűrt kukoricát és vörös babot.
Megízleljük, ha kell utánafűszerezünk.
Petrezselyemmel és kevés koriander levéllel megszórva forrón tálaljuk.