2013. március 31., vasárnap

Krémsajt

Hozzávalók:

  • 2 nagy doboz tejföl
  • 2 nagy doboz joghurt



Elkészítés:

Egy tálban gyors mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjük meg a hozzávalók állagát, összekeverjük a tejfölt és a joghurtot.

Egy fazékra rátesszük a tésztaszűrőt, erre patyolat tiszta kendőt vagy bármilyen sűrű szövésű anyagot teszünk.

Én vadonatúj Vileda törlőkendőt használok.


Beleöntjük a keveréket, felül kicsit megcsomózzuk és hűvös helyen hagyjuk lecsöpögni.

Folyamatosan csöpög ki belőle a savó.
Addig hagyjuk, amilyen sűrűségű krémsajtot szeretnénk.



Nekem másnapra elég sűrű lett.





 Ezt az alapmasszát én mindig sósan használom, zöld fűszerekkel elkeverve.

Lehet édességhez mascarpone helyett is készíteni.