- 1/2 kg túró
- 2 ek. tejföl
- 2 tk. fűszerpaprika
- 1 db hagyma
- 2-3 db újhagyma
- kápia paprika
- petrezselyem
- snidling
- só
- őrölt kömény
- 30 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el.
Mintha körözöttet készítenénk, a túrót villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
Keverünk bele 2 kanál tejfölt.
Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával.
A hagymát, újhagymát, petrezselyem zöldet, kápia paprikát apróra vágjuk.
Hozzákeverjük a túróhoz.
Kicsit betesszük a hűtőbe.
Addig elkészítjük a sajttekercshez a sajtot.
A darab sajtot tiszta nejlon zacskóba tesszük, befőttes gumival jól bekötjük és forrásban lévő vízbe eresztjük.
Kb. 25-30 perc alatt a sajt megolvad és formázhatóvá válik.
Lapon kinyújtjuk és jó vastagon megkenjük a túrókrémmel.
Feltekerjük, mint a beiglit.
Folpakkal kibélelt őzgerinc fomába tesszük, a hajtás legyen alul.
Hűtőben behűtjük egy éjszakára.
Salátalevélre retekkel, uborkával, petrezselyemlevéllel, olajbogyóval megdíszítve tálaljuk.