2013. március 31., vasárnap

Zöldséges túróval töltött sajttekercs

Hozzávalók: 

  • 1/2 kg túró
  • 2 ek. tejföl
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 db hagyma
  • 2-3 db újhagyma
  • kápia paprika
  • petrezselyem
  • snidling
  • őrölt kömény
  • 30 dkg trappista sajt





Elkészítés:


Először a tölteléket készítjük el.
Mintha körözöttet készítenénk, a túrót villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
Keverünk bele 2 kanál tejfölt.
Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával.
A hagymát, újhagymát, petrezselyem zöldet, kápia paprikát apróra vágjuk.
Hozzákeverjük a túróhoz.
Kicsit betesszük a hűtőbe.

Addig elkészítjük a sajttekercshez a sajtot.
A darab sajtot tiszta  nejlon zacskóba tesszük, befőttes gumival jól bekötjük és forrásban lévő vízbe eresztjük.
Kb. 25-30 perc alatt a sajt megolvad és formázhatóvá válik.

Lapon kinyújtjuk és jó vastagon megkenjük a túrókrémmel.


Feltekerjük, mint a beiglit.
Folpakkal kibélelt őzgerinc fomába tesszük, a hajtás legyen alul.


Hűtőben behűtjük egy éjszakára.


Salátalevélre retekkel, uborkával, petrezselyemlevéllel, olajbogyóval megdíszítve tálaljuk.