2013. március 24., vasárnap

Zelleres fejtősbabfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg fejtősbab
  • 1 db hagyma
  • 3-4 szál fehérítő zeller
  • 2-3 dl tejfel
  • 2 ek. liszt
  • 2 db leveskocka



Elkészítés:


Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a félbevágott hagymát, a fehérítő zeller szárakat és a leveskockát.

Beletesszük a fejtősbabot.
A fejtős vagy fejtettbabot nem kell beáztatni.
Mélyhűtött is lehet, de mindig forrásban lévő vízbe tesszük, ugyanúgy,  mint a szárazbabot is.


Picit megsózzuk, de több fűszer nemigen kell bele, mert így kellemesen érződik a zeller íze.

Fedő alatt puhára főzzük, majd a liszttel, tejföllel és kb. 2 dl vízzel behabarjuk.



Langyosan a legjobb.