- 12 dkg vaj/margarin
- 4 tojás sárgája
- 6 tojás fehérje
- 4 ek. cukor
- 2 ek. tej
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- baracklekvár
- 1 kk ecet
- 1 citrom sárga héja
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
12 deka vajat, 4 tojás sárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk.
Majd 2 ek. tejet és 25 deka liszttel elkevert 1
csomag sütőport adunk hozzá.
Könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes méretű tepsibe egyenletes vastagon kiöntjük.
Barackízzel megkenjük és 6 tojás fehérjéből, 1 kis kanál ecettel, a citromhéjjal és 20 dkg
porcukorral keverve készült (nem verve !) kemény habbal lehetőleg vastagon
bevonjuk.
Közepes tűznél sütjük.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel.