Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 2 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- kardamom
- őrölt koriander
- 2+1 db hagyma
- ecet
- só
- darabka gyömbér
- 1 db csillagánizs
- 3 db szegfűszeg
- csipet fahéj
- chili paprika
- ½ citrom/lime
- halszósz
- újhagyma
- 4 db leveskocka
- piros kápia parika
- koriander zöld
- rizstészta
Elkészítés:
Előző este a húst megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Sok borssal, sok vágott petrezselyemzölddel, csipet őrölt
kardamommal és korianderrel összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
1-2 fej hagymát vékony szeletekre vágunk és ecetes vízbe
tesszük.
Adunk hozzá még egy kis csípős piros aranyat és őrölt borsot.
Összekeverjük és szintén a hűtőben érni hagyjuk másnapig.
A legjobb egy csavaros befőttesüvegben betenni, úgy a
szaga sem jön ki.
Másnap egy teflonban szárazon megpirítunk egy fej negyedelt hagymát, kevés gyömbért, szegfűszeget, csillagánizst, csípős paprikát.
Majd a megpirított ételt és az összes fűszert egy fazékba tesszük és felöntjük
vízzel.
Hozzáadjuk a húsleves kockákat, a citromhéjat, öntünk
bele halszószt és jól kiforraljuk a levest.
Közben a húst egy wokban szárazon, kevergetve megpirítjuk,
majd lefedve addig sütjük, amíg a levét el nem fövi.
Egy kisebb fazékban külön 2-3 perc alatt kifőzzük a rizstésztát.
Tálaláskor teszünk a tányérba tésztát, húst, néhány darab
salátalevelet, újhagymát, csípős paprikát, pár szeletke piros színű kápia
paprikát is, a színe miatt.
Rámerjük a levest.
Most az ecetes hagymából is teszünk rá, egy kis ecetes lé
is menjen rá.
Végül citromkarikával és petrezselyem zölddel, friss
koriander levéllel díszítem.
Másféle húsból, csirkéből, marhából is készíthetjük.