- csirkeszárnyvég
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db tyúkhúsleves kocka
- só
- szemes bors
- 2 db erős paprika
- répa
- zeller
- zellerszár
- 1/2 db paradicsom
- 1/2 db zöldpaprika
- 1/2 fej kelkáposzta
- 1/2 fej karfiol
- 2 ek. házi darált zöldség
A májgaluskához:
- 15-20 dkg csirkemáj
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1/2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1 pici chili szósz
- majoránna
Elkészítés:
Jó adag szárnyvégem maradt, ezt feltettem főni a hagymával, fokhagymával, erős paprikával.
Fél paradicsomot és zöldpaprikát is tettem bele.
Szemes borsot dobtam rá és úgy 40-45 percig fedő alatt főztem a levest.
Ekkor bezöldségeltem, mindent tettem bele, amit itthon találtam.
Házi darált zöldségemből is adtam hozzá jó két evőkanállal.
Készre főztem a levest.
Közben a megtisztított csirkemájjal a késes darálóban összedaráltam a 1/2 hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel.
Majd a liszttel, tojással, kis csípős chili krémmel, valamint sóval, borssal és majoránnával kevertem össze.
Külön edényben, forrásban lévő vízben, nokedliszaggatóval kiszaggattam, leszűrtem.
A jó sűrű zöldséges levest a májgaluskával tálaltam.