Hozzávalók:
Elkészítés:
Előfordul néha, hogy télen, ha sietek, üveges zöldbabot használok.
Természetesen nyáron friss zöldbabból készítem, amit forrásban lévő vízbe teszek, ételízesítővel fűszerezem és roppanósra főzöm.
Ekkor kerül bele a rántás és végül a tejföl.
Ha üveges babot használunk, akkor fordított a sorrend, a fűszerezés ugyanaz.
Először az alapot készítjük el.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a lisztet, kevergetjük 1-2 percig.
Most belenyomjuk a fokhagymát és átpirítjuk.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kevés hideg vízzel simára keverjük beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöld felét.
Most hozzáöntjük a zöldbab levét. Visszatesszük a tűzre.
Sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük.
Pár percig főzzük.
Végül beletesszük a zöldbabot is.
Összeforraljuk.
Pici ecettel és édesítővel kellemesen savanykás ízt adunk a főzeléknek.
Végül beleöntjük az elhabart tejfölt.
Még egyet forr és készen van,
Legutoljára beletesszük a maradék petrezselyem zöldet is.
- 1-2 ü.párolt zöldbab
- 1 db hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. liszt
- 1 ek. olaj
- petrezselyemzöld
- 1 ek ételízesítő
- 4-5 dl tejföl
- só
- fűszerpaprika
- pici ecet
- pici édesítőszer
Elkészítés:
Előfordul néha, hogy télen, ha sietek, üveges zöldbabot használok.
Természetesen nyáron friss zöldbabból készítem, amit forrásban lévő vízbe teszek, ételízesítővel fűszerezem és roppanósra főzöm.
Ekkor kerül bele a rántás és végül a tejföl.
Ha üveges babot használunk, akkor fordított a sorrend, a fűszerezés ugyanaz.
Először az alapot készítjük el.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a lisztet, kevergetjük 1-2 percig.
Most belenyomjuk a fokhagymát és átpirítjuk.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kevés hideg vízzel simára keverjük beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöld felét.
Most hozzáöntjük a zöldbab levét. Visszatesszük a tűzre.
Sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük.
Pár percig főzzük.
Összeforraljuk.
Pici ecettel és édesítővel kellemesen savanykás ízt adunk a főzeléknek.
Végül beleöntjük az elhabart tejfölt.
Még egyet forr és készen van,
Legutoljára beletesszük a maradék petrezselyem zöldet is.