- 0,5 kg kerekszemű rizs
- 1/2 hagyma
- 1 ek olaj
- só
- fokhagyma
- blansírozott spenót
- 1 doboz kukorica
- 1 kis rúd fahéj
- sáfrányos szeklice
- 1 mk.római kömény
Elkészítés:
A spenótot friss spenótból készítettem. A megtisztított leszárazott spenótot forrásban lévő vízbe tettem és 2-3 perc után leszűrtem.
Nem vágtam össze, mert így szeretem szálasan.
Kerekszemű rizst vettem.
Egy wokban az olajon megdinszteltem az apróra vágott fél hagymát, majd beleszórtam a rizst.
Megsóztam és sáfrányos szeklicét szórtam bele.
Pár percig kevergetve pirítottam, amíg a rizs átlátszóvá nem vált.
Vízzel felöntöttem.
Szórtam bele egy kevés római köményt és dobtam bele egy darabka fahéjat.
Lefedve kis lángon majdnem puhára főztem.
Azután hozzáadtam a spenótot és a zúzott fokhagymát.
Végül a leszűrt konzerv kukoricát is belekevertem.
Jól összekevertem és összeforraltam.
Nem baj, ha kicsit leves, mert úgy a finom.