2013. február 3., vasárnap

Szalonnás csirkemáj sárgabarackkal töltve

Hozzávalók:


  • 1/2 kg csirkemáj
  • füstölt szalonna
  • kb. 10 dkg aszalt sárgabarack
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 1 ek. olaj


Elkészítés:

Korábban már készítettem baconba tekert, aszalt szilvával töltött csirkemájat, ami nagyon ízlett.

Most kipróbáltam házi füstölt szalonnával és aszalt barackkal is.
Nem bántam meg!


A májat megmossuk, megtisztítjuk, az ereket kivágjuk.

A szalonnát keskeny szeletekre vágjuk.
Az aszalt sárgabarackot egy kis időre vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

A szalonna szeletet kiterítjük, középre rakjuk a májat, rá a barackot és kakukkfűvel, oreganóval megszórjuk.


Feltekerjük és egy fogpiszkálóval megtűzzük.

Egy tepsit olajjal kikenünk és sorban beletesszük a kis tekercseket.
Lehet szorosan egymás mellé tenni is, mert kicsit össze fog sülni, ahogy a zsír kisül a szalonnából.


180-190 C fokos sütőben pirosra sütjük.

Bulira lehet egy kis barack pálinkába is áztatni az aszalt barackot.