Hozzávalók:
- 1-1,5 kg borjúhús (comb,
lábszár, nyak)
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 tk. fűszerpaprika por
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet őrölt köménymag
Elkészítés:
Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott
vöröshagymát.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk
1-2 ek. vízet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst.
Kavargatva erős tűzön addig pirítjuk a húst, ameddig ki nem fehéredik és
minden pórusát be nem zárja.
Ekkor majdnem takarékra állítjuk a gázt és fedővel lefedjük a lábast.
Úgy 10 perc múlva megnézzük, hogy mennyi levet engedett és, ha kell, öntünk
bele 1 pohár meleg vizet.
Lassan főzzük, mindig legyen elég leve, de egyszerre ne túl sok, mert akkor
híg szaftja lesz.
Hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, belenyomjuk a
fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük az őrölt köménnyel, pici
majoránnával.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá egy kis tejfölt.
A legjobban nokedlivel szeretjük.