2013. február 3., vasárnap

Kínai zöldséges kelbimbó

Hozzávalók:


  • 25-30 dkg kelbimbó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db hagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1-2 ek szójaszósz
  • 1 ek. hoisin mártás
  • 2 tk. kínai ötfűszer
  • fokhagymapor
  • rizsecet
  • csipet cukor


Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a kelbimbót elfelezzük, a hagymát és a paprikát szálasra, a sárgarépát julienre vágjuk.



A wokban felhevítjük az olíva olajat és beletesszük a kelbimbókat.
Rátesszük a fűszerek nagy részét is, mert különben odaégne.
2-3 percre lefedjük és kicsit pároljuk a kelbimbót.

Amikor roppanósan megpuhult, akkor beletesszük a többi zöldséget is és most már fedetlenül, kevergetve tovább sütjük 2-3 percig.


Rászórjuk a maradék fűszereket is és a rizsecettel és pici cukorral/édesítőszerrel  kellemes édes-savanyú ízt  állítunk be.

Nem szabad túlsütni, ropogós maradjon.