Hozzávalók:
Elkészítés:
A fiatal borjú combjából, ha van, diójából, esetleg lapockából készítsük.
Úgy készítjük, mint a szokásos sertés és más rántott húst.
A szeletekre vágott húst kissé megveregetjük a klopfolóval.
Gyengén besózzuk és máris panírozzuk lisztbe, felvert tojásba, frissen reszelt prézlibe.
Bő zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Gyakran emelgessük a serpenyő egyik oldalát, hogy a forró zsír átússzon a hús felett, ettől lazán lötyögő ropogós bundát kapunk.
A képen a rántott bécsi mellett rántott gomba, rántott borjúmáj és mazsolás, diós káposztasaláta található.
Borjúmáj
Rántott gomba
- borjúcomb
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír a sütéshez
Elkészítés:
A fiatal borjú combjából, ha van, diójából, esetleg lapockából készítsük.
Úgy készítjük, mint a szokásos sertés és más rántott húst.
A szeletekre vágott húst kissé megveregetjük a klopfolóval.
Gyengén besózzuk és máris panírozzuk lisztbe, felvert tojásba, frissen reszelt prézlibe.
Bő zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Gyakran emelgessük a serpenyő egyik oldalát, hogy a forró zsír átússzon a hús felett, ettől lazán lötyögő ropogós bundát kapunk.
A képen a rántott bécsi mellett rántott gomba, rántott borjúmáj és mazsolás, diós káposztasaláta található.
Borjúmáj
Rántott gomba