- csirkecombok
- 2 csokor petrezselyem
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- kocka margarin
- 2-3 db petrezselymes, fokhagymás ízesítő kocka
- 1-2 db citrom
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk.
Kezünkkel fellazítjuk az egyik oldalon a bőrt és a húst mindkét oldalán, valamint a bőre alatt is megsózzuk és a fehér borssal megszórjuk.
A bőr alá egy darabka margarint, jó adag zúzott fokhagymát és aprított petrezselymet gyömöszölünk.
Egy jól megmosott citrom sárga héját zöldséghámozóval levágjuk és azt is combok zsebébe tesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük a margarint és a combokat 5 perc alatt körbesütögetjük.
Majd kiemeljük a húsokat és egy tepsibe fektetjük.
A maradék margarinba beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselymet, a maradék zúzott fokhagymát és dobunk bele 2-3 db petrezselymes-fokhagymás kockát is.
Beleöntjük egy citrom levét és 2-3 dl vízzel felforraljuk, majd a hús alá öntjük.
Fóliával, vagy egy másik lapos tepsivel fedjük le a húst és 180-190 C fokos sütőben süssük puhára.
Majd fedetlenül 5 perc alatt pirítsuk ropogósra a csirkecombokat.