- 0,5 kg kerekszemű rizs
- 1/2 hagyma
- 1 ek olaj
- só
- fokhagyma
- blansírozott spenót
- 1/2 - 1 db édeskömény
- 1 kis rúd fahéj
- sáfrányos szeklice
- 1 mk.római kömény
Elkészítés:
Elkészítjük az előbbi recept szerint a spenótos rizst, és mielőtt a kukoricát hozzáadnánk, elfelezzük az ételt.
Az egyik feléből kukoricás rizst készítünk.
A másik felébe pedig nem túl vékony szeletekre vágott édesköményt tettem.
Tehát egy wokban az olajon megdinszteltem az apróra vágott fél hagymát, majd
beleszórtam a rizst.
Megsóztam és sáfrányos szeklicét szórtam bele.
Pár percig kevergetve pirítottam, amíg a rizs átlátszóvá nem vált.
Vízzel felöntöttem.
Szórtam bele egy kevés római köményt és dobtam bele egy darabka fahéjat.
Lefedve kis lángon majdnem puhára főztem.
Azután hozzáadtam a spenótot és a zúzott fokhagymát.
És most tettem bele az édesköményt.
3-4 percig főztem és az édeskömény ánizsízű, zöld levélkéivel és az apróra vágott petrezselyemzölddel kínáltam.