- 25-30 dkg kelbimbó
- 1 db sárgarépa
- 2 db kápia paprika
- 1 db hagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1-2 ek szójaszósz
- 1 ek. hoisin mártás
- 2 tk. kínai ötfűszer
- fokhagymapor
- rizsecet
- csipet cukor
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a kelbimbót elfelezzük, a hagymát és a paprikát szálasra, a sárgarépát julienre vágjuk.
A wokban felhevítjük az olíva olajat és beletesszük a kelbimbókat.
Rátesszük a fűszerek nagy részét is, mert különben odaégne.
2-3 percre lefedjük és kicsit pároljuk a kelbimbót.
Amikor roppanósan megpuhult, akkor beletesszük a többi zöldséget is és most már fedetlenül, kevergetve tovább sütjük 2-3 percig.
Rászórjuk a maradék fűszereket is és a rizsecettel és pici cukorral/édesítőszerrel kellemes édes-savanyú ízt állítunk be.
Nem szabad túlsütni, ropogós maradjon.