- 1/2 kg csirkemáj
- füstölt szalonna
- kb. 10 dkg aszalt sárgabarack
- kakukkfű
- oregánó
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Korábban már készítettem baconba tekert, aszalt szilvával töltött csirkemájat, ami nagyon ízlett.
Most kipróbáltam házi füstölt szalonnával és aszalt barackkal is.
Nem bántam meg!
A májat megmossuk, megtisztítjuk, az ereket kivágjuk.
A szalonnát keskeny szeletekre vágjuk.
Az aszalt sárgabarackot egy kis időre vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
A szalonna szeletet kiterítjük, középre rakjuk a májat, rá a barackot és kakukkfűvel, oreganóval megszórjuk.
Feltekerjük és egy fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk és sorban beletesszük a kis tekercseket.
Lehet szorosan egymás mellé tenni is, mert kicsit össze fog sülni, ahogy a zsír kisül a szalonnából.
180-190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
Bulira lehet egy kis barack pálinkába is áztatni az aszalt barackot.