- sertés comb
- 1,5 kg burgonya
- 4 tojás
- liszt
- só
- bors
- fokhagyma
- olaj
Elkészítés:
Igazából ez egy isteni tócsniba bújtatott husi.
Sertéscombból, diójából készítettem, de lehet lapockából, csirkéből, pulykából is készíteni.
A húst kicsit kiveregetjük, besózzuk és lisztben megmártjuk.
A meghámozott, megmosott burgonyát a legkisebb lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük.
Majd kinyomkodjuk belőle a levét.
Egy tálban lisztet, tojást, sót, törött borsot keverünk össze és a burgonyareszeléket is hozzákeverjük.
Zúzott fokhagymát adunk hozzá.
A pontos mennyiséget nehéz megmondani, de olyan nokedli tészta állagú legyen a massza.
A belisztezett húst ebben a masszában megforgatjuk és a kezünkkel bele is nyomkodjuk egy kicsit.
Közepesen forró olajban, az első oldalát fedő alatt sütjük, mint a rántott húst.
Megfordítjuk és pirosra sütjük.
Franciasalátával, svéd gombasalátával és cole slaw salátával kínáltam.