- 2 doboz tőkehalmáj
- 4 db főtt tojás
- 1 db narancs
- 1/2 kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 10 szem koktél paradicsom
- 1-2 db kápia paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 kis lilahagyma
- fejes saláta
- só
- fehér bors
- rozmaring
- citromlé
- citrom sárga héja
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojásokból kemény tojást főzünk, lehűtjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
Az uborkát, paradicsomot, paprikát, narancsot, hagymákat kis kockákra vágjuk.
Saláta levelet is tépkedtem bele.
A tőkehalmájakról egy kis tálba öntjük a finom halolajat.
Ebbe tesszük a sót, törött borsot, a citromlevet és az apróra vágott citromhéjat.
Szórunk bele egy kis rozmaringot.
Kaporral is készíthetjük.
Három saláta levélből kis fészket rakunk és ebbe halmozzuk bele a salátát.
Tojásdarabokkal, koktélparadicsommal egészítjük ki.
Most tesszük bele az apró darabokra vágott tőkehalmájat.
Nem kevertük előbb bele, mert akkor összetörne...
Petrezselyemmel díszítjük.
Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kanalazzuk rá az olajos öntetet.