2013. március 10., vasárnap

Fruzsi gesztenyés, puncsos süteménye


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 14 dkg darált dió
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 puncs pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej

A mázhoz:
8 dkg vaj/margarin
8 dkg porcukor
2 púpos ek. kakaó

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. 
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.
Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. 
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. 
Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.



A mázhoz a vajat a porcukorral  felforraljuk.
Belekeverjük a kakaóport.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd a süteményre kenjük.




A máz szilárdulása után a sütit  szeletre vágva tálaljuk.