Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 14 dkg darált dió
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 puncs pudingpor (főzős)
- 3 dl tej
A mázhoz:
8 dkg vaj/margarin
8 dkg porcukor
2 púpos ek. kakaó
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és
a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.
Egyik felébe
beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a
gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.
A mázhoz a vajat a porcukorral felforraljuk.
Belekeverjük a kakaóport.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd a süteményre kenjük.
A máz szilárdulása után a sütit szeletre vágva tálaljuk.