Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 db hagyma
- 1 kis boboz paradicsompüré
- só
- törött bors
- 2-3 db babérlevél
- csipet cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a kis kockákra vágott hagymát.
Tegyük bele a babérlevelet is.
Beletesszük a nem túl vékony szeletekre vágott gombát.
Megsózzuk, borsozzuk és egy addig pároljuk, amíg minden
levét el nem főtte.
Ekkor belekeverjük a paradicsompürét.
A doboz ½ dl vízzel kiöblítjük és ezt is hozzáadjuk.
Beletesszük a reszelt citromhéjat.
Én egy kevés sárga citromhéjat is tettem még bele.
Nagyon pici kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát adunk
hozzá.
Én a paradicsomos ételekhez szeretem ezeket a mediterrán fűszereket, de
azért ne vigyék el az ízét!
Végül egy kis citromlével savanyítjuk.
Jól behűtve tálaljuk.