Hozzávalók:
- 75 dkg borjúmáj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom
- majoránna,
- rozmaring
- oregánó
- füstölt szalonna
- bacon szeletek
Elkészítés:
Az ereket kivágjuk a májból, jól lemossuk, majd szárazra
töröljük papírtörlővel.
Hosszában félbe-harmadába vágott fokhagymagerezdekkel
sűrűn megtűzdeljük a májat.
Éles késsel kis lyukat vágunk és a kés mentén könnyen
beledugjuk a fokhagymákat a májba.
Most az összekevert fűszerekkel körben jól bekenjük a
májat.
Egy nagy fólia papírra egymás mellé fektetjük a füstölt
szalonnát és a bacon csíkokat.
Erre tesszük a májat és körbetekerjük a szalonnákkal.
Végül a fóliát is szorosan feltekerjük és hengerré
formázzuk.
Tepsibe rakva 40 perc alatt puhára sütjük a májat 170-180
C fokos sütőben.
Melegen-hidegen is finom.