2013. április 7., vasárnap

Cukkini főzelék


Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika (piros)
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk ecet
  • kevés édesítőszer

 Elkészítés:


A megmosott cukkini két végét levágjuk és héjastól lereszeljük a reszelő legnagyobb fokán.



Egy lábasban az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a kapor apróra vágott zöld szárát is.


Kicsit átpároljuk és hozzáadjuk a lisztet.


Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a piros fűszerpaprikát.

Most hozzáadjuk a cukkinit, amit egy pici ecettel megpermeteztünk, hogy ropogós maradjon.
Keverjük folyamatosan, mert ilyenkor odakap.


Most beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk és egy gondolatnyi cukrot/édesítőszert is teszünk bele.

Beletesszük a kapor felét.

Összekeverjük és felöntjük a tejjel.

Kis lángon pároljuk, majd a végén belekeverjük a tejfölt, átforraljuk és beleszórjuk a maradék friss vágott kaprot.


Langyosan az igazi.