Hozzávalók:
- 3 db nagyobb cukkini
- 1 csokor friss kapor
- 1 fej hagyma
- 1 db zöldpaprika (piros)
- 1 tk. pirospaprika
- 2 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 3 dl tej
- 3 dl tejföl
- 2 tk ecet
- kevés édesítőszer
Elkészítés:
Egy lábasban az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a
kapor apróra vágott zöld szárát is.
Kicsit átpároljuk és hozzáadjuk a lisztet.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a piros fűszerpaprikát.
Most hozzáadjuk a cukkinit, amit egy pici ecettel megpermeteztünk,
hogy ropogós maradjon.
Keverjük folyamatosan, mert ilyenkor odakap.
Most beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk és egy gondolatnyi cukrot/édesítőszert is teszünk
bele.
Beletesszük a kapor felét.
Összekeverjük és felöntjük a tejjel.
Kis lángon pároljuk, majd a végén belekeverjük a tejfölt, átforraljuk és beleszórjuk a maradék friss vágott kaprot.
Kis lángon pároljuk, majd a végén belekeverjük a tejfölt, átforraljuk és beleszórjuk a maradék friss vágott kaprot.