2013. április 7., vasárnap

Fruzsi gyümölcstortája

Hozzávalók:


  • 1 db kerek piskótalap
  • 2 db főzős vanilia puding
  • 1 z. vaníliás cukor
  • cukor
  • 8-9 dl tej
  • banán
  • eper
  • kiwi
  • 1 z. zselatin


Elkészítés:


 6 tojásból kerek piskótát sütünk.

(Receptet lásd piskóta vagy kávétorta c. bejegyzéseknél)

A kapcsos formába visszatesszük a kihűlt piskótát és megkenjük egy kis jóféle házi lekvárral.

Fruzsi most szilva és sárgabarack lekvárt kevert össze és azzal kente meg a tésztát.


Majd még melegen ráöntötte az előírás szerint megfőzött vaníliás cukorral, cukorral ízesített pudingot.

Amikor a puding megszilárdult, kirakta a tetejét eper, kiwi és banán darabokkal.


Kis tasak zselatint oldott fel kevés vízben és ecsettel áthúzta a gyümölcsöket.