2013. május 12., vasárnap

Zsófi fánkja

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • 6 tk. porcukor
  • 1 tk só
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 1 tk. rum





Elkészítés:



A tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.

Majd fél órai kelesztés után átgyúrjuk.

Kinyújtjuk és lisztbe mártogatott pohárral fánk nagyságú köröket szúrunk ki.



Egy lisztezett tálcán még 20 percig kelesztjük.

Forró olajban fedő alatt sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és most már fedő nélkül
készre sütjük.
Szép szalagos lesz.



Porcukorral meghintve, házi baracklekvárral kínáljuk.