Hozzávalók:
- 4 db egész pulykanyak
- 2-3 db hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- zöldpaprika
- kevés csípős paprika
- 1 púpos tk. fűszerpaprika
- paradicsom
- só
- őrölt bors
- pici őrölt kömény
- pici majoránna
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Jó vastag nyakakat kérjünk, azon van sok-sok, finom szaftos húsi....
Egy ek. olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát, egy kevés vizet öntünk
rá.
Beletesszük az ízek mentén feldarabolt pulykanyakat, átforgatjuk.
Majd rászórjuk a kis kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, fokhagymát,
megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lefedve puhára főzzük.
Ezt a finom és sovány húsit lehet enni magában salátával is.
De isteni rizses húst lehet belőle készíteni.
Savanyú káposztával is szoktam székelykáposztának továbbgondolni.