2013. július 20., szombat

Pulykanyak pörkölt

Hozzávalók:

  • 4 db egész pulykanyak
  • 2-3 db hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • zöldpaprika
  • kevés csípős paprika
  • 1 púpos tk. fűszerpaprika
  • paradicsom
  • őrölt bors
  • pici őrölt kömény
  • pici majoránna
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:  


Jó vastag nyakakat kérjünk, azon van sok-sok, finom szaftos húsi....




Egy ek. olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát, egy kevés vizet öntünk rá.

Beletesszük az ízek mentén feldarabolt pulykanyakat, átforgatjuk.
Majd rászórjuk a kis kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával fűszerezzük.



Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lefedve puhára főzzük.


Ezt a finom és sovány húsit lehet enni magában salátával is.

De isteni rizses húst lehet belőle készíteni.
Savanyú káposztával is szoktam székelykáposztának továbbgondolni.