2013. július 14., vasárnap

Rozmaringos egybensült borjúcomb

Hozzávalók:

  • 1 db borjúcomb
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöld curry paszta
  • paradicsom
  • újhagyma
  • zöldpaprika
  • friss rozmaring ágak
  • olaj



Elkészítés: 

A megtisztított, megmosott húst szárazra töröljük és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.

Sózzuk, borsozzuk és a currypasztával jól bedörzsöljük.

Egy kiolajozott tepsibe fektetjük, jól beleforgatjuk az olajba is  és fűszerezzük.

Alá dugunk egy szép friss rozmaring ágat, ebből a tetejére is bőven rakunk.


A paprika, paradicsom, hagyma és fokhagyma darabokkal körbevesszük a húst és a tetejére is teszünk.

Aláöntünk egy jó pohár vizet és alufóliával lefedve 200 C fokon sütőben puhára sütjük.


Néha megfordítjuk, locsolgatjuk.



Kicsit hagyjuk állni, csak azután szeleteljük.

Hidegen is nagyon finom, szendvicsbe kitűnő, az ízes sült zöldségeket is kenjük rá a kenyérre a hús alá.