2013. július 14., vasárnap

Szalonnás cukkini

Hozzávalók:


  • 3-4 db karcsú cukkini
  • 1 db közepes hagyma
  • 1 tk. olaj
  • 2 szelet húsos füstölt szalonna
  • 1 ek. paradicsompüré(ketchup)



Elkészítés:

Egy serpenyőben a pici olajon üvegesre pirítjuk a keskeny csíkokra vágott szalonnát vagy bacont.

Beletesszük a karikára vágott hagymát és az 2 perc alatt üvegesre pirítjuk.
Most hozzáadjuk a penne formára vágott cukkinit.
(A cukkinit nem hámozzuk meg, csak jól megmossuk, hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágjuk, majd keresztben ferdén csíkokra szeleteljük.)

Megsózzuk és hozzáadjuk a paradicsom pürét.
1-2 percig sütjük, majd amikor hirtelen áttetszővé válik, merevből ruganyos lesz, akkor már készen is van.
Ne főzzük puhára, roppanósan az igazi.


Lehet megszórni kaporral is.

Én most rántott gomba mellé adtam és tárkonyos, kovászos uborkás remuláddal ( remoulade) kínáltam.