2013. augusztus 4., vasárnap

Babos borjú

Hozzávalók:

  • 30-50 dkg borjú apróhús
  • 30 - 50 dkg főtt fehérbab
  • 2 db hagyma
  • 2-3 db színes zöldpaprika
  • 2 db közepes paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • bors
  • majoránna
  • 2 ek. paradicsompüré
  • balzsamecet
  • petrezselyemzöld


Elkészítés:

Bármilyen húsból elkészíthető, nagyon jól felhasználhatóak a szelet húsok széléről levágott kisebb húsdarabok is.


Minden előkészítünk.
A húsokat keskeny csíkokra vágjuk, mint a tokányhoz vagy brassóihoz szoktuk.

Először a hagymát és a paprikákat készítjük el.
Nagyobb csíkokra vágjuk, majd 1 ek. olajon roppanósra sütjük, pirítjuk.

Vigyázzunk, hogy nem puhuljon meg, maradjon ress. Tegyük félre.


Majd a visszamaradt olajon kevergetve pirítsuk körbe a húst.
Ha levet engedett, akkor sózzuk meg, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot, zúzott fokhagymát és végül a paradicsompürét.
Ha kell, egy pici vizet öntsünk alá.
Jól keverjük el és főzzük puhára a húst.


Készítsük elő a babot.
Nekem volt korábban megfőzött fehér babom a mélyhűtőben, de lehet frissen megfőzni sós vízben, vagy egyszerűen egy konzervbabot felbontani.
Ez egy gyors étel, nem érdemes sokat vesződni a babbal.

Ha kész a hús, hozzákeverjük a babot és összeforraljuk.


Keverünk bele 1 ek. balzsamecetet, éppen csak, hogy pikáns legyen.

Tálaláskor ráhalmozzuk a felforrósított sült paprikát, hagymát, amit csak most sózzunk meg.


Petrezselyemzölddel megszórjuk.