- 30-50 dkg borjú apróhús
- 30 - 50 dkg főtt fehérbab
- 2 db hagyma
- 2-3 db színes zöldpaprika
- 2 db közepes paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- majoránna
- 2 ek. paradicsompüré
- balzsamecet
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Bármilyen húsból elkészíthető, nagyon jól felhasználhatóak a szelet húsok széléről levágott kisebb húsdarabok is.
Minden előkészítünk.
A húsokat keskeny csíkokra vágjuk, mint a tokányhoz vagy brassóihoz szoktuk.
Először a hagymát és a paprikákat készítjük el.
Nagyobb csíkokra vágjuk, majd 1 ek. olajon roppanósra sütjük, pirítjuk.
Vigyázzunk, hogy nem puhuljon meg, maradjon ress. Tegyük félre.
Majd a visszamaradt olajon kevergetve pirítsuk körbe a húst.
Ha levet engedett, akkor sózzuk meg, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot, zúzott fokhagymát és végül a paradicsompürét.
Ha kell, egy pici vizet öntsünk alá.
Jól keverjük el és főzzük puhára a húst.
Készítsük elő a babot.
Nekem volt korábban megfőzött fehér babom a mélyhűtőben, de lehet frissen megfőzni sós vízben, vagy egyszerűen egy konzervbabot felbontani.
Ez egy gyors étel, nem érdemes sokat vesződni a babbal.
Ha kész a hús, hozzákeverjük a babot és összeforraljuk.
Keverünk bele 1 ek. balzsamecetet, éppen csak, hogy pikáns legyen.
Tálaláskor ráhalmozzuk a felforrósított sült paprikát, hagymát, amit csak most sózzunk meg.
Petrezselyemzölddel megszórjuk.