2013. augusztus 4., vasárnap

Kókuszos lencse curry

Hozzávalók:

  • 50 dkg vöröslencse
  • 1 db hagyma
  • 3 db kisebb sárgarépa
  • 2 db kisebb fehérrépa
  • pici zeller darabka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darabka friss gyömbér
  • 2-3 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. paradicsompüré
  • darabka fahéj
  • 1 tk.kurkuma
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. római kömény
  • csipet garam masala
  • 1 ek. zöld curry paszta
  • bors
  • 2-3 db húsleves kocka
  • 1 doboz kókusztej 

Elkészítés:

Az előző este beáztatott lencsét leszűrjük.
A zöldségeket nagyon apró, majdhogynem lencsényi kis kockákra vágjuk.


A kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a mozsárban illatosra dörzsölt fűszereket, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a curry pasztát és végül a lencsét.
Megsózzuk, borsozzuk.
Kicsit kevergetjük, majd felöntjük a leveskockából készített húsleves alaplével, hogy ellepje.
Kb 20 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket is.
Most felöntjük a kókusztejjel és kb. 15 perc alatt készre főzzük.



Köretként magában vagy rizzsel tálaljuk.