- 50 dkg vöröslencse
- 1 db hagyma
- 3 db kisebb sárgarépa
- 2 db kisebb fehérrépa
- pici zeller darabka
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darabka friss gyömbér
- 2-3 ek. kókuszzsír
- 1 ek. paradicsompüré
- darabka fahéj
- 1 tk.kurkuma
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 tk. római kömény
- csipet garam masala
- 1 ek. zöld curry paszta
- só
- bors
- 2-3 db húsleves kocka
- 1 doboz kókusztej
Elkészítés:
Az előző este beáztatott lencsét leszűrjük.
A zöldségeket nagyon apró, majdhogynem lencsényi kis kockákra vágjuk.
A kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a mozsárban illatosra dörzsölt fűszereket, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a curry pasztát és végül a lencsét.
Megsózzuk, borsozzuk.
Kicsit kevergetjük, majd felöntjük a leveskockából készített húsleves alaplével, hogy ellepje.
Kb 20 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket is.
Most felöntjük a kókusztejjel és kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Köretként magában vagy rizzsel tálaljuk.