- 50-80 dkg szeder
- 2 db őszibarack
- 1 db nektarin
- 2-3 citromkarika
- csipet só
- édesítő/cukor
- darabka fahéj
- 8-10 szem szegfűszeg
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 tk. liszt
- tejszínhab
- citromfű
- mentalevél
Elkészítés:
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy fazékba tesszük a szedret, beletettem még a kétféle barack kockára vágott húsát is.
Csipet sót szórtam rá, beletettem a fahéj darabkát, szegfűszeget, a karikára vágott citromot is.
Egy-két perc alatt felforr a leves, akkor levettem a tűzről és kissé kihűtöttem.
Majd leturmixoltam és szűrőn átszűrtem, hogy a magokat, fűszereket eltávolítsam.
Újra tűzre tettem és a kiskanál liszttel elkevert főzőtejszínnel behabartam.
Egyet forrt és készen volt.
Édesítőszerrel ízesítettem.
Kihűtve tálaltam tejszínhabbal, citromfűvel és mentalevéllel díszítve.
Egészben hagyott szederszemekkel is megszórtam.