- rák, királyrák
- olívaolaj
- fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- só
- petrezselyem
- bors
- spagetti
- reszelt sajt
Elkészítés:
Friss vagy fagyasztott, egész rákokból szoktam készíteni.
A rákot megtisztítjuk, lemossuk, a bélcsatornát eltávolítjuk, majd hosszában éles késsel kissé bevágjuk.
Ettől majd finoman felkunkorodik két oldalra és több ízt tud felvenni.
Olívaolajat hevítünk és beletesszük a rákokat.
Gyors tűznél kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és jó sok zúzott fokhagymát nyomunk rá.
Rádobjuk a kis kockákra vágott, piros színű kápia paprikát is.
Figyeljünk oda, mert pár perc alatt készen van.
Amint a rák színe megváltozik, már vegyük is le a tűzről, mert megkeményedik, gumis lesz.
Petrezselyem levéllel megszórjuk.
Előzőleg már kifőztük a spagettit, lehetőleg durum lisztből készült fajtát válasszunk.
Természetesen fogkeményre főzzük, majd olívaolajjal és sóval elkeverjük.
A tésztát is megszórjuk petrezselyemmel.
Tálalásnál ráhalmozzuk a rákragut a tésztára, sajtot reszelünk ár és nagy adag friss salátával tálaljuk.