2013. augusztus 4., vasárnap

Spagetti rákkal

Hozzávalók:


  • rák, királyrák
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • petrezselyem
  • bors
  • spagetti
  • reszelt sajt



Elkészítés:

Friss vagy fagyasztott, egész rákokból szoktam készíteni.

A rákot megtisztítjuk, lemossuk, a bélcsatornát eltávolítjuk, majd hosszában éles késsel kissé bevágjuk.
Ettől majd finoman felkunkorodik két oldalra és több ízt tud felvenni.



Olívaolajat hevítünk és beletesszük a rákokat.
Gyors tűznél kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és jó sok zúzott fokhagymát nyomunk rá.
Rádobjuk a kis kockákra vágott, piros színű kápia paprikát is.
Figyeljünk oda, mert pár perc alatt készen van.
Amint a rák színe megváltozik, már vegyük is le a tűzről, mert megkeményedik, gumis lesz.


Petrezselyem levéllel megszórjuk.

Előzőleg már kifőztük a spagettit, lehetőleg durum lisztből készült fajtát válasszunk.
Természetesen fogkeményre főzzük, majd olívaolajjal és sóval elkeverjük.
A tésztát is megszórjuk petrezselyemmel.

Tálalásnál ráhalmozzuk a rákragut a tésztára, sajtot reszelünk ár és nagy adag friss salátával tálaljuk.